Min vän Erik !

Erik är min dotters gamla klasskompis. De gick på högstadiet tillsammans. Hängde lite på fritiden om jag minns rätt. Idag är han 20 år. Han kom till gymmet i november, lite halv förvirrad och såg sig omkring. Jag erbjöd mig att vi kunde ta några pass tillsammans , viktigt hur man lär sig de olika muskel grupperna , hur det funkar med träning och framförallt vad som händer i hjärnan. Nu har vi tränat tsms ”varje dag” sedan dess. Han håller mig ( gamlingen ) i skick,  jag är svagare så måste jag samtidigt försöka hänga med, annars är det ingen mening. Styrketräning är inte bara kroppsligt , det mesta händer i huvudet ( tankarna ) Här har nog mest Erik förstått vad det innebär att träna…och allt runt livet i sig. När vi tränar snackar vi om allt möjligt, minst snack är nog muskler och träning. Meditation på hög nivå !

Han hade mål att göra 5 chins / pullups. Ta sin kroppsvikt i bänkpress ( 80 kg var tanken ) till sommaren. Han skulle gå ner i vikt samtidigt, från 96,5 kg till 80 kg. Det lät som ett rimligt mål på ca 6 månader. Han är 20 år så det borde finnas lite glöd i ”pågen” var min tanke.

Först gången han hängde i chins stången , tittade upp och drog. Han kom kanske 2 cm. Släppte stången och tittade på mig: Shit vad svag jag är !

Jo men så här är det, han har valt den svåraste och tyngsta övningen. Det är få som klarar chins så här direkt, svår att göra progression vecka efter vecka , man får liksom bara hänga där.

Idag är det en helt annan grej ! Snart 6 månader senare ser det ut så här:

Vikt = 82,7 kg ( ner 13,8 kg ) ( målet var 80 kg )

Bänkpress = 110 kg ( målet var 80 kg )

Chins = 15 stycken ( målet var 5 stk )

Våra tankar om oss själv är alltid underskattade, vi tror inte riktigt på oss själv. Vi tror en sak men verkligheten är något helt annat. Både på + och – sidan.

Inom 2 år ska han tävla i Mens Physik. Det måste finnas ett mål med i bilden. Med tanke på hans framgång kommer han klara det.

#Erikdenförskräcklige

 

 

 


Kommentera

stats